Volkswagen zvažuje investíciu v Brazílii

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 09:29 • 2 min
Volkswagen zvažuje investíciu v Brazílii

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) zvažuje, že otvorí v Brazílii centrum plánovania. Chce tak podporiť predaj svojich vozidiel na tomto trhu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje. Automobilka by mala do roku 2018 minúť v Brazílii 3,6 mld. eur, pričom ich použije na nové modely, závody a technológiu. Spoločnosť VW odmietla plány komentovať.

 

Spomaľujúci rast Brazílie, ktorá bola kedysi jednou z najdynamickejšie rozvíjajúcich sa ekonomík, spoločne so staršou modelovou flotilou nepriaznivo ovplyvnili predaj spoločnosti VW. Počet predaných vozidiel v prvom polroku v Brazílii poklesol o 18 % na 271 700 vozidiel. V roku 2013 poklesol predaj vozidiel Volkswagen v Brazílii o 13 %. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona