Volkswagen so Strojníckou fakultou spúšťajú projekt duálneho bakalárskeho štúdia s mesačným štipendiom

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 11:49 • 2 min
Volkswagen so Strojníckou fakultou spúšťajú projekt duálneho bakalárskeho štúdia s mesačným štipendiom

BRATISLAVA - Volkswagen Slovakia v spolupráci so Strojníckou fakultou Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave spúšťa pilotný projekt duálneho bakalárskeho štúdia v automobilovom priemysle. Ide o profesijne orientovaný štvorročný program s nadštandardnou dĺžkou praxe priamo v bratislavskom závode. Projekt odštartuje v septembri.

slovakia

left justify in out

Člen predstavenstva Volkswagen Slovakia pre personálnu oblasť Eric Reuting tvrdí, že bakalár v automobilovom priemysle dôkladne pripraví absolventov pre potreby praxe. Tých budú podľa neho čoraz viac potrebovať najmä pre zavádzanie nových technológií. Takmer polovicu štúdia bude tvoriť prax vo Volkswagene Slovakia. Poslucháčovi počas celého programu prináleží mesačné podnikové štipendium v závislosti od dosiahnutých výsledkov.

Dekan Strojníckej fakulty STU v Bratislave Ľubomír Šooš uviedol, že v podnikoch je dopyt po bakalároch orientovaných pre potreby praxe, ale na trhu práce takí jednoducho nie sú. "Aj to mizivé percento absolventov, ktorí nepokračujú na druhom stupni štúdia, je pre prax aj tak väčšinou nepoužiteľné. Nemajú totiž požadované zručnosti vo svojom odbore. Aj preto sme sa rozhodli pripraviť v spolupráci s Volkswagenom Slovakia tento pilotný projekt,“ uviedol Šooš.

Štúdium bakalára v automobilovom priemysle bude vyzerať prvé dva roky rovnako ako u bežných denných poslucháčov, ale s letnou praxou v bratislavskom závode.

 

Na rozdiel od klasického štúdia však budú študenti počas celého tretieho ročníka pracovať vo Volkswagene Slovakia už na konkrétnych úlohách a projektoch s prideleným mentorom, za čo im bude prislúchať mzda. Vo štvrtom ročníku sa vrátia naspäť na univerzitu a nadobudnuté skúsenosti môžu uplatniť pri tvorbe záverečnej bakalárskej práce.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona