Volkswagen zlepší dohľad nad vývojom softvéru

NETKY.SK • 10 December 2015, 14:11 • 2 min
Volkswagen zlepší dohľad nad vývojom softvéru

WOLFSBURG - Automobilová skupina Volkswagen zlepší dohľad nad vývojom softvéru, aby zabránila manipuláciám s emisnými testami.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo štvrtok šéf dozornej rady spoločnosti Hans Dieter Pötsch. Externé vyšetrovanie, ktorým spoločnosť poverila americkú právnickú kanceláriu firmu Jones Day, podľa neho dosiahlo pokrok, na závery si však ešte treba počkať. Ako Pötsch uviedol, VW zatiaľ nezverejní konkrétne mená, do manipulácie bol však pravdepodobne zapletený iba malý počet osôb.


Skupina VW v septembri priznala, že softvér, ktorý umožňuje skresľovať skutočný objem emisií vypúšťaných z dieselových motorov, inštalovala celosvetovo do zhruba 11 mil. áut. Najväčší škandál v histórii automobilovej skupiny viedol k odstúpeniu jej dlhoročného riaditeľa a z trhovej hodnoty spoločnosti vymazal 13 %, resp. 10 mld. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies