Volkswagen získal súhlas KBA na opravu ďalších 2,6 milióna áut

NETKY.SK • 4 November 2016, 13:22 • 2 min
Volkswagen získal súhlas KBA na opravu ďalších 2,6 milióna áut

WOLFSBURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) získal súhlas domáceho regulačného úradu KBA na technické úpravy vozidiel s 1,6-litrovým dieselovým motorom.

slovakia

left justify in out

To znamená, že môže zvolať do servisov v Európe ďalších 2,6 milióna áut, ktorých sa týka emisný škandál dieselgate. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Súhlas nemeckého úradu KBA je platný pre všetky štáty v Európe. Volkswagenom totiž vlani otriasol najväčší škandál v histórii firmy. Koncern sa minulý rok v septembri pod tlakom amerických úradov priznal, že do dieselových vozidiel nainštaloval softvér, ktorý mu umožnil manipulovať s emisiami a počas testovania zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov takýchto vozidiel, z toho približne 8,5 milióna v Európe.

 

KBA už predtým schválil úpravy približne 5,6 milióna áut z produkcie koncernu VW s 1,2-litrovými a 2-litrovými motormi, ktoré si vyžadujú modernizáciu softvéru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies