Volkswagen získal povolenie na výstavbu ďalších závodov v Číne

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 09:27 • 2 min
Volkswagen získal povolenie na výstavbu ďalších závodov v Číne

ČCHENG-TU - Nemecká automobilka Volkswagen získala od čínskej Národnej komisie pre rozvoj a reformy (NDRC) povolenie postaviť v krajine ďalšie dva závody.

slovakia

left justify in out

V nedeľu o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje. Jeden zo závodov by mal vzniknúť v meste Tchien-ťin a druhý v meste Čching-tao. Spoločnosť Volkswagen taktiež plánuje zvýšiť kapacitu závodu v meste Čcheng-tu. Jeho kapacita by sa mala zvýšiť na 600 tis. vyrobených áut ročne. Spoločnosť Volkswagen to nekomentovala.

 

Volkswagen na čínskom trhu spolupracuje so spoločnosťou FAW Group a taktiež so spoločnosťou SAIC Motor. Spoločne s touto firmou by mal Volkswagen v roku 2015 otvoriť závod v meste Chu-nan. V období medzi rokmi 2014 a 2018 chce Volkswagen investovať do nových závodov a produktov v Číne celkovo 18,2 mld. eur. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona