Volkswagen začne v emisnej kauze zvolávať do servisov prvé autá v ČR v pondelok

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 07:23 • 2 min
Volkswagen začne v emisnej kauze zvolávať do servisov prvé autá v ČR v pondelok

PRAHA - Nemecký automobilový koncern Volkswagen začne na budúci týždeň v pondelok (16.5.) zvolávať v Česku do servisov prvé vozidlá v rámci takzvanej aféry Dieselgate.

slovakia

left justify in out

V prvej vlne pôjde o modely Volkswagen Amarok, Volkswagen Golf, Audi A4, A5 a Q5, a Seat Exeo s motormi 2,0 TDI, ktorým budú v servisoch aktualizovať softvér. Informoval o tom server iDNES.cz.

 

Majitelia áut budú v spolupráci s ministerstvom dopravy postupne oslovovaní listami s návodom, ako postupovať. Škodovky prídu na rad neskôr. Pre médiá to dnes uviedol hovorca dovozcu vozidiel koncernu VW v ČR Jan Klíma.

V Česku sa akcia bude týkať asi 58.000 vozidiel VW, Audi a Seat a približne 106.000 škodoviek. Servisný zásah bude v závislosti od modelu trvať pol hodiny až hodinu a bude bezplatný.

 

Začatie a priebeh servisnej akcie je v rámci koncernu Volkswagen medzi jednotlivými značkami koordinovaný. "Pre efektívny priebeh servisnej akcie sa dotknuté modely vozidiel rozdelili do niekoľkých skupín. Po schválení príslušnými homologačnými úradmi budú nasledovať ďalšie koncernové modely," dodal Klíma.

 

Škoda Auto, ktorá vo svojich autách motory TDI s objemom 1,2 až 2,0 litra tiež používala, pre koordináciu v rámci koncernu spustí servisnú akciu neskôr. Ako povedal hovorca Škody Vítězslav Pelc, "akonáhle budú pre značku Škoda k dispozícii schválené aktualizácie softvéru, budeme v súčinnosti s príslušnými úradmi informovať všetkých zákazníkov a začneme servisnú akciu".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies