Volkswagen zablokoval štúdiu o bezpečnostných problémoch

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 18:42 • 2 min
Volkswagen zablokoval štúdiu o bezpečnostných problémoch

LONDÝN - Britská univerzita v utorok odložila zverejnenie štúdie o luxusných vozidlách výrobcu Volkswagen, ktorá mala upozorniť na nedostatky v ich zabezpečení proti krádeži. Dôvodom boli právne kroky, ktoré voči univerzite v Birminghame podnikla nemecká automobilová skupina.

slovakia

left justify in out

Zverejnenie štúdie, ktorá vysvetľuje možnosti ako sa nabúrať do sofistikovaných elektronických systémov vozidiel značiek Porsche, Audi, Bentley a Lamborghini, sa "odkladá", uviedla bez ďalších údajov univerzita. Záležitosť odmietol bližšie komentovať aj Volkswagen, pričom sa odvolal na pokračujúce právne konanie.

Štúdiu chceli akademici pôvodne prezentovať na augustovej konferencii Asociácie pokročilých výpočtových systémov (USENIX) vo Washingtone, Volkswagen však vyzval súd, aby zablokoval zverejnenie kľúčových zistení. Tie by totiž mohli podľa koncernu ohroziť bezpečnosť niektorých áut, ktoré patria v rámci skupiny medzi najdrahšie.

Automobilka Volkswagen pôsobí už viac ako 21 rokov aj na Slovensku. Spoločnosť Volkswagen Slovakia od roku 1991 vyrobila viac ako 3 milióny vozidiel a patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku, keďže zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába firma komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies