Volkswagen vyčlení v USA na úpravy áut s nelegálnym softvérom ďalších 2,5 miliardy eur

NETKY.SK • 29 September 2017, 11:23 • 2 min
Volkswagen vyčlení v USA na úpravy áut s nelegálnym softvérom ďalších 2,5 miliardy eur

BERLÍN - Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW) vyčlení v USA v treťom kvartáli 2,5 mld. eur na dodatočné náklady súvisiace so spätnými nákupmi a úpravami naftových áut s inštalovaným softvérom, ktorý umožňuje obchádzať výsledky emisných testov. Ako spoločnosť informovala v piatok , dodatočné rezervy vytvára v rámci mimosúdneho urovnania emisného škandálu, na ktorom sa dohodla v USA.

slovakia

left justify in out

"Ukazuje sa, že program úpravy áut s dvojlitrovými motormi TDI bude „technicky oveľa komplexnejší a časovo náročnejší“, než sa čakalo, uviedla spoločnosť . Výsledky za tretí kvartál má Volkswagen zverejniť 27. októbra.

Skupina Volkswagen sa v septembri 2015 priznala, že do svojich vozidiel inštalovala softvér, ktorý aktivoval kontrolu emisií počas úradných testov a vypínal ju počas riadnej cestnej premávky. Emisný škandál ju doteraz iba v USA stál viac ako 20 mld. USD.

(1 EUR = 1,1778 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies