Volkswagen vlani zosadil Toyotu z pozície najväčšieho predajcu áut

NETKY.SK • 30 Január 2017, 08:45 • 2 min
Volkswagen vlani zosadil Toyotu z pozície najväčšieho predajcu áut

TOKIO - Nemecký automobilový koncern Volkswagen vlani zosadil japonskú automobilku Toyota z pozície najväčšieho predajcu vozidiel, na ktorej sa držala štyri predchádzajúce roky.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovších údajov o predaji.

 

Skupina Toyota, do ktorej patria aj automobilky Daihatsu Motor a Hino Motors, dnes oznámila, že jej globálny odbyt sa vlani zvýšil len o 0,2 % na 10,18 milióna vozidiel.

 

To je slabší výsledok ako v prípade koncernu Volkswagen (VW), ktorý v roku 2016 aj napriek emisnému škandálu predal na celom svete 10,3 milióna áut, o 3,8 % viac ako v roku 2015.

 

Dôvodom slabšieho odbytu japonskej firmy bol pokles jej predaja na zahraničných trhoch minulý rok o 0,5 % na 7,94 milióna áut. Pod tento výsledok sa podpísalo zníženie exportu do USA, ktoré sú najväčším zahraničným trhom Toyoty, a tiež pokles predaja na Blízkom východe a v Afrike.

 

Toyote k celoročnému nárastu predaja pomohli výsledky z domáceho trhu, kde jej odbyt vlani stúpol o 5,5 %. Automobilka v tomto roku očakáva zvýšenie odbytu na približne 10,23 milióna áut.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies