Volkswagen vlani vyrobil viac párkov než osobných áut

NETKY.SK • 19 Január 2015, 06:31 • 2 min
Volkswagen vlani vyrobil viac párkov než osobných áut

BERLÍN - Mnohé automobilky okrem áut vyrábajú aj rôzne iné produkty, ktoré s vozidlami majú len máločo spoločné. Výnimkou nie je ani koncern Volkswagen, ktorý vlani vyprodukoval viac párkov a klobások než osobných áut kľúčovej značky VW. Informoval o tom denník Die Welt.

slovakia

left justify in out

Kmeňová fabrika vo Wolfsburgu vlani vyprodukovala 7,8 milióna rôznych druhov párkov a klobások, čo predstavuje medziročné zvýšenie približne o 10 %. Curry klobásky so 6,3 milióna kusov mali na odbyte mäsových výrobkov VW najväčší podiel. Pre porovnanie: kľúčová značka VW vlani predala 6,12 milióna osobných vozidiel.
      

"Moja vďaka patrí zhruba 30 zamestnancom mäsiarstva, ktorých vysoké nasadenie umožnilo tento výrazný rast," povedal gastronomický šéf VW Martin Cordes. VW vyrába mäsové výrobky vo vlastnej réžii a distribuuje ich nielen do vlastných jedální a továrenskej predajne, ale aj v maloobchode. Na baleniach stojí poznámka: originálny diel VW.
      

Cordes dodal, že rastový impulz prišiel z nových podnikových reštaurácií, predaja v supermarketoch v regióne okolo Wolfsburgu a z nového produktu s názvom Heaven and Hell (nebo a peklo). Podľa prieskumov v nemeckých jedálňach sa najväčšej obľube tešia rezne, curry klobásky s hranolčekmi alebo cestovinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies