Volkswagen v Nemecku ráta s poklesom počtu zamestnancov

NETKY.SK • 12 Október 2016, 12:09 • 2 min
Volkswagen v Nemecku ráta s poklesom počtu zamestnancov

WOLFSBURG - Závodná rada Volkswagenu očakáva, že v súvislosti s organizačnou prestavbou koncernu dôjde v ňom aj k poklesu počtu pracovných miest. Agentúra DPA sa odvoláva na vyjadrenia predsedu rady Bernda Osterloha pre dnešné vydanie Handelsblattu.

slovakia

left justify in out

Vo vývojových činnostiach, medzi ktoré patrí zdokonaľovanie softvéru, zvyšovanie mobility či carsharing, sa počet pracovníkov bude zvyšovať. Osterloh vylúčil možnosť, že v koncerne dôjde k prepúšťaniu pre nadbytočnosť ľudí. "Môže ich byť ročne 1500, ale aj 2500. Bude to záležať od rozhodnutí zamestnancov odísť do dôchodku, pričom ide o perspektívu desiatich rokov."

 

Predstavitelia zamestnancov rokujú s vedením o takzvanom pakte pre budúcnosť. Dohoda by mala prospieť slabo rentabilnému základnému závodu VW vo Wolfsburgu, aby dosiahol vyššiu flexibilitu pri organizačnej prestavbe a súčasne dal osadenstvu istotu. Všeobecne sa má objasniť, ako budú výrobné kapacity reagovať na digitalizáciu a alternatívne pohony. Ide o produkty, počet kusov, investície a početnosť osadenstva.

 

„Sme na dobrej ceste, ale diskutuje sa dôrazne,“ povedal Osterloh o rokovaniach so šéfom značky VW Herbertom Diessom. Manažment však varoval pred pokusom, „aby prehnané ciele prenášal na plecia zamestnancov“. To by mohlo oddialiť skončenie rozhovorov o pakte pre budúcnosť. Možno to bude do konca tohto mesiaca, možno sa to nepodarí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona