Volkswagen v Číne očakáva tento rok rast v súlade s rastom trhu

NETKY.SK • 16 Február 2016, 08:48 • 2 min
Volkswagen v Číne očakáva tento rok rast v súlade s rastom trhu

PEKING - Spoločnosť Volkswagen (VW) očakáva, že v Číne zaznamená rast predaja, ktorý bude v súlade s rastom trhu v tomto roku. VW skúma možnosť spolupráce s čínskou firmou JAC Motors. Mohlo by ísť o tretie partnerstvo spoločnosti s čínskou automobilkou.

slovakia

left justify in out

Jochem Heizmann, šéf VW v Číne, očakáva, že rast čínskeho trhu s osobnými vozidlami bude v súlade s rastom hrubého domáceho produktu Číny, možno ešte vyšší.


"Ak sa pozrieme na situáciu okolo rastu všeobecne, je stále ohromný, veľký rast,“ povedal Heizmann s tým, že stále je priestor na expanziu, aj napriek tomu, že rast čínskej ekonomiky je najpomalší za štvrťstoročie. "Stále existujú mestá, ktoré majú milióny obyvateľov, sú však na iných stupňoch vývoja,“ povedal Heizmann. Podľa jeho slov VW dodrží existujúce plány a v nasledujúcich rokoch v Číne preinvestuje 4 mld. eur ročne.


Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies