Volkswagen tvrdí, že neporušil pravidlá o informovaní trhu

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 17:58 • 2 min
Volkswagen tvrdí, že neporušil pravidlá o informovaní trhu

HANOVER - Volkswagen neporušil pravidlá o zverejňovaní informácií, povedala členka jeho správnej rady Christine Hohmann-Dennhardtová akcionárom firmy na stredajšom valnom zhromaždení Volkswagenu.

slovakia

left justify in out

Vyjadrila sa tak v súvislosti s tým, že regulačný úrad skúma, či VW včas zverejnil informácie o nesprávnych emisných testoch. "VW zostáva presvedčený, že si splnil povinnosti voči kapitálovému trhu," povedala Christine Hohmann-Dennhardtová.


Manažment Volkswagenu sa na valnom zhromaždení ospravedlnil za emisný škandál v snahe upokojiť akcionárov a sľúbil zmenu, aby vyviedol automobilku z jej najhoršej podnikateľskej krízy. "Úprimne ľutujeme, že škandál emisií dieselových motorov vrhá tieň na túto skvelú spoločnosť," povedal na valnom zhromaždení v Hanoveri predseda dozornej rady Volkswagenu Hans Dieter Pötsch.


Pre podozrenie z účasti na podvodoch súvisiacich s emisným škandálom už prokuratúra v Braunschweigu vyšetruje 17 bývalých zamestnancov koncernu vrátane členov nižšieho manažmentu. Podnet na začatie vyšetrovania dal federálny úrad dohľadu nad finančnými trhmi.


V septembri minulého roka nemecký koncern Volkswagen priznal, že do svojich vozidiel inštaloval softvér umožňujúci zatajiť skutočné množstvo vypúšťaných emisií. Neskôr nemecká automobilka oznámila, že tento softvér maskujúci skutočné množstvá emisií môže mať približne 11 mil. áut vo svete.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona