Volkswagen Truck & Bus investuje v Brazílii 420 milionov eur

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:54 • 2 min
Volkswagen Truck & Bus investuje v Brazílii 420 milionov eur

WOLFSBURG - Výrobca nákladných áut a autobusov Volkswagen Truck & Bus, ktorý je dcérskou spoločnosťou nemeckej skupiny Volkswagen, vynaloží na investície svojej brazílskej divízie v najbližších piatich rokoch približne 420 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Ide o najväčší balík investícií v brazílskom závode tohto výrobcu nákladných áut. Investície budú určené na obnovu portfólia produktov, modernizáciu brazílskeho závodu Resende a rozvoj služieb v oblasti konektivity vozidiel. Skupina Volkswagen o tom informovala na svojej internetovej stránke.


"Napriek terajšej situácii na trhu sme presvedčení, že Brazília je pre nákladné vozidlá a autobusy dôležitým trhom. Vždy bola kľúčovým trhom pre nemecký priemysel a opäť bude," uviedol Andreas Renschler, generálny riaditeľ firmy Volkswagen Truck & Bus. Renschler vyjadril presvedčenie, že brazílska ekonomika sa odrazila od dna a v najbližších rokoch sa zotaví. "Celý región Latinskej Ameriky zohráva významnú rolu v našej stratégii rastu," dodal.


Na Slovensku pôsobí firma VW Slovakia, a. s., ktorá patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies