Volkswagen Slovakia na dva týždne zastavuje výrobu

NETKY.SK • 21 December 2018, 13:15 • 2 min
Volkswagen Slovakia na dva týždne zastavuje výrobu

BRATISLAVA - V spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) sa na dva týždne zastavia výrobné linky. Tisícky pracovníkov budú od 22. decembra do 6. januára čerpať plánovanú celozávodnú dovolenku. Produkcia automobilov sa vo všetkých troch segmentoch rozbehne opäť 7. januára 2019.

slovakia

left justify in out

Počas pokoja vo výrobe zostanú v nasadení stovky zamestnancov a pracovníci dodávateľských firiem. Na starosti budú mať technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné realizovať počas výroby. V rámci odstávky sa tiež pravidelne uskutočňuje komplexná údržba a kontrola zariadení.

 

img

 

Spoločnosť sa o svojich spolupracovníkov stará a počas celozávodnej dovolenky podnikne intenzívne kroky, aby naďalej zlepšovala ich pracovné podmienky. Napríklad pre zvýšenie bezpečnosti pohybu pracovníkov v montážnej hale H3a bude realizovaná ďalšia etapa protišmykovej povrchovej úpravy podlahy. V karosárni H4b nasadí spoločnosť opatrenia na zabránenie vstupu chladu v zimnom období.

Volkswagen vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 5 miliónov vozidiel. Je pilierom slovenského exportu a zároveň najväčším súkromným zamestnávateľom.

Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,35 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo. Okrem toho produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky, podvozky a motory, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies