Volkswagen Slovakia dnes vyrobil trojmiliónty automobil

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 10:52 • 2 min
Volkswagen Slovakia dnes vyrobil trojmiliónty automobil

Volkswagen Slovakia dnes vyrobil trojmiliónty automobil - Slovensko Z linky bratislavského závodu spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) dnes ráno zišlo 3-miliónte vozidlo. Jubilejným automobilom sa stal Volkswagen Up!

slovakia

left justify in out

img

Z linky bratislavského závodu spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) dnes ráno zišlo 3-miliónte vozidlo. Jubilejným automobilom sa stal Volkswagen Up!. Informoval o tom hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.
      "Za viac ako 20 rokov produkcie automobilov v Bratislave sme už vyrábali 12 modelov piatich značiek pre zákazníkov zo 148 krajín sveta," uviedol predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold. 
      Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 20 rokov. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 8400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, ŠKODA Citigo, SEAT Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies