Volkswagen skúma, či od exriaditeľa Winterkorna môže pre emisný škandál žiadať odškodné

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 14:12 • 2 min
Volkswagen skúma, či od exriaditeľa Winterkorna môže pre emisný škandál žiadať odškodné

BERLÍN - Dozorná rada nemeckej automobilky Volkswagen skúma, či môže žiadať odškodné od bývalého generálneho riaditeľa Martina Winterkorna v súvislosti s emisným škandálom spoločnosti. Povedal to hovorca Volkswagenu Michael Brendel.

slovakia

left justify in out

"Prešetrovanie prebieha nejaký čas a uskutočňuje sa nezávislé od vyšetrovania zo strany úradov," povedal hovorca pre nemeckú tlačovú agentúru DPA.

Nemecký nedeľník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung uviedol, že Winterkorn by v súvislosti s firemným prešetrovaním mohol prísť o majetok.

V súvislosti s manipulovaním emisných testov dieselových motorov vo Volkswagene 70-ročného bývalého generálneho riaditeľa automobilky vo štvrtok obvinili v USA.

 

Firma Volkswagen priznala, že jej dieselové motory boli naprogramované tak, aby aktivovali kontrolu emisií v štátnych laboratóriach a vypínali ju v cestnej premávke. Winterkorn popiera, že o tom vedel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona