Volkswagen sa v USA stále nemôže dohodnúť na riešení emisného škandálu

NETKY.SK • 19 Február 2016, 14:04 • 2 min
Volkswagen sa v USA stále nemôže dohodnúť na riešení emisného škandálu

WOLFSBURG - Volkswagen predpokladá, že bude potrebný ešte nejaký čas na uzavretie dohody o riešení emisného škandálu v USA. Zrejme nebudú tiež stačiť peniaze, ktoré si koncern na to odložil. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vysokí manažéri Volkswagenu podľa nemeckého týždenníka Manager Magazin nepočítajú s tým, že by sa koncern s americkými úradmi dohodol na riešení pre manipulované autá pred koncom marca.

 

Pravdepodobne bude tiež málo 6,7 miliardy eur, ktoré si Volkswagen vlani odložil na opatrenia v súvislosti s emisným škandálom, uviedol týždenník s odvolaním na zdroje z koncernu. "To sú špekulácie, ktoré nekomentujeme," povedal na margo uvedených informácií hovorca Volkswagenu. Spomínaných 6,7 miliardy eur je určených napríklad na náklady na zvolávanie áut do servisov, nie však na prípadné pokuty a náhrady škôd.

 

V USA musí Volkswagen upraviť takmer 600.000 vozidiel s motormi, ktorých súčasťou je softvér na manipuláciu s emisiami. Prvý plán zvolávania a úpravy, ktorý koncern predložil, americké úrady odmietli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies