Volkswagen sa pripravuje na pokles dopytu po osobných vozidlách

NETKY.SK • 5 Október 2012, 12:05 • 2 min
Volkswagen sa pripravuje na pokles dopytu po osobných vozidlách

Volkswagen sa pripravuje na pokles dopytu po osobných vozidlách - Svet Volkswagen (VW) sa podľa slov šéfa závodnej rady Bernda Osterloha pripravuje na pokles dopytu po osobných autách v Európe. Nemeckému denníku Handelsblatt povedal, že v Európe sa očakáv

slovakia

left justify in out

img

Volkswagen (VW) sa podľa slov šéfa závodnej rady Bernda Osterloha pripravuje na pokles dopytu po osobných autách v Európe. Nemeckému denníku Handelsblatt povedal, že v Európe sa očakávajú problémy pre zníženie záujmu o model Passat, ktorý si obľúbili podnikatelia. Mnohé autopožičovne odkladajú obnovu svojho dopravného parku. Osterloh uviedol, že na situáciu sa reaguje znížením počtu pracovných zmien.
      Handelsblatt uvádza, že v základnom závode VW vo Wolfsburgu po Dni znovuzjednotenia (3. 10.) stáli linky Passatu už vo štvrtok a nepracujú ani dnes. Montáž Golfu však ide na plné obrátky. Na uspokojenie dopytu sa budú organizovať ďalšie mimoriadne zmeny.
      VW postupne končí výrobu doterajšieho modelu Golf a súčasne zvyšuje výrobu jeho inovovanej verzie. Tento súbeh výroby má trvať do konca roka.
      Koncern znižuje náklady aj poklesom skladových zásob. V niektorých segmentoch sa nachádzajú 20 % pod ideálnou úrovňou. Súčasne upravil cieľ odbytu vozidiel v tomto roku smerom dolu asi o 140.000. Celkovo ich však predá podstatne viac ako vlani. V minulom roku si niektorý z modelov Volkswagenu kúpilo na automobilových trhoch sveta 8,4 milióna zákazníkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies