Volkswagen sa chce vrátiť na dlhopisový trh už v máji

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 17:00 • 2 min
Volkswagen sa chce vrátiť na dlhopisový trh už v máji

FRANKFURT - Nemecká automobilka Volkswagen dúfa, že sa už v máji vráti na dlhopisový trh s cieľom získať miliardy eur a refinancovať tak drahý bankový úver v objeme 20 mld. eur, na ktorý sa spolieha od vypuknutia emisného škandálu.

slovakia

left justify in out

Uviedli to v pondelok zdroje oboznámené s problematikou. Volkswagen dúfa, že zverejnenie jeho minuloročných hospodárskych výsledkov 28. apríla poskytne určité objasnenie nákladov emisného škandálu. "Keď VW odhadne náklady škandálu, investorom na dlhopisovom trhu to umožní robiť svoju matematiku," povedal jeden zo zdrojov.


"Volkswagen začal rokovať s bankami a prvá emisia sa pravdepodobne zrealizuje hneď po zverejnení minuloročných hospodárskych výsledkov," povedal ďalší zdroj, ktorý hovoril pod podmienkou zachovania anonymity. Hovorca Volkswagenu v pondelok konštatoval, že firma predpokladá emisiu dlhopisov na kapitálových trhoch pred záverom júna.


Americký federálny sudca určil Volkswagenu a regulačným úradom USA, aby sa do 21. apríla dohodli na oprave takmer 600 tis. áut na americkom trhu, ktorých sa emisný škandál týka. Takáto dohoda bude kľúčová pre to, aby VW vyčíslil náklady škandálu.

 

"Hneď ako VW dosiahne dohodu, začne oslovovať investorov a môžeme byť svedkami emisie nezabezpečených dlhopisov v priebehu jedného alebo dvoch týždňov," povedal ďalší zo zdrojov a dodal, že VW sa pravdepodobne bude snažiť získať 3 až 4 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies