Volkswagen rokuje o kolektívnej zmluve s oboma odborovými organizáciami

NETKY.SK • 1 Február 2017, 13:33 • 2 min
Volkswagen rokuje o kolektívnej zmluve s oboma odborovými organizáciami

BRATISLAVA - Automobilka Volkswagen Slovakia v utorok vstúpila do vyjednávania o kolektívnej zmluve na rok 2017 s oboma odborovými organizáciami, a to s Modernými odbormi Volkswagen a so Základnou organizáciou Odborového zväzu KOVO (ZO OZ KOVO).

slovakia

left justify in out

Na rokovaní sa podľa predsedu Moderných odborov Volkswagen Zoroslava Smolinského odborové organizácie zhodli v tom, že do budúceho kola rokovaní obe strany predložia presné a zdokumentované počty svojich členov, aby sa vyjasnili pozície, s ktorými obe odborové organizácie do rokovaní vstupujú. „Zástupcovia ZO OZ KOVO Volkswagen s týmto záväzkom súhlasili, čo považujem za dôležitý krok vpred,“ uviedol Smolinský, ktorý avizoval, že odborári do kolektívneho vyjednávania vstúpia s jedenástimi principiálnymi návrhmi.

Okrem návrhu na zvýšenie tarifných tried o 16 %, odborári trvajú aj na zjednotení dovolenkového príspevku s vianočným a navrhujú zvýšenie rozpočtu osobného hodnotenia. Ďalej chcú presadiť navýšenie mzdového zvýhodnenia za prácu v zmenách, zvýšenie základnej výmery dovolenky, či predĺženie platenej prestávky a ďalšie body sociálneho programu, uviedol Smolinský. Kolektívne vyjednávanie bude pokračovať 7. februára.

Odbory Volkswagenu sa roztrieštili po tom, čo vedenie OZ KOVO na čele s predsedom Emilom Machynom rozhodlo o likvidácii základnej odborovej organizácie Volkswagenu. Bývalý predseda Zoroslav Smolinský založil novú odborovú organizáciu Moderné odbory Volkswagen, do ktorej prešlo viac ako 7 000 členov z pôvodných odborov automobilky. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies