Volkswagen prišiel v zničenom prístave Tchien-ťin o 2700 vozidiel

NETKY.SK • 18 August 2015, 10:52 • 2 min
Volkswagen prišiel v zničenom prístave Tchien-ťin o 2700 vozidiel

PEKING - Pri ničivých výbuchoch v severočínskej metropole Tchien-ťin, ktoré zdemolovali aj veľký medzinárodný prístav, prišiel Volkswagen (VW) približne o 2700 vozidiel. Išlo o dovezené modely Beetle a Touareg určené na čínsky trh. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Poisťovne ešte nemajú prehľad o výške škôd, ktoré výbuchy spôsobili a ktoré budú musieť kryť.

 

VW má v Tchien-ťine motoráreň, ktorá sa však nachádza 20 kilometrov od prístavu. "Výroba sa v nej nezastavila, beží normálne," uviedol hovorca koncernu vo Wolfsburgu.

 

Mníchovský koncern BMW má asi päť kilometrov od prístavu distribučné stredisko svojich vozidiel. Čo je s nimi, zatiaľ nikto nevie, lebo oblasť, v ktorej sa nachádzajú, ešte úrady nesprístupnili.

 

Allianz, najväčšia európska poisťovňa, bude hradiť škody svojich poistencov, ale zatiaľ od nich dostala len časť hlásení o stratách.

 

Švajčiarska agentúra AWP, ktorá sa orientuje na správy z finančnej oblasti, informovala, že explózie v Tchien-ťine podľa analytikov Credit Suisse vyvolajú poistné krytie do 1,5 miliardy USD (1,35 miliardy eur).

 

Swiss RE, zaisťovňa poisťovní, a zürišská Insurance Group vyhlásili, že na podobné odhady je ešte priskoro.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona