Volkswagen pripravil akčný plán na vylepšenie áut dotknutých aktuálnou kauzou

NETKY.SK • 30 September 2015, 14:04 • 2 min
Volkswagen pripravil akčný plán na vylepšenie áut dotknutých aktuálnou kauzou

WOLFSBURG - Koncern Volkswagen AG predstavil akčný plán na zlepšenie emisných vlastností automobilov s naftovým motorom. Dotknutí zákazníci budú v prvom kroku informovaní, že emisné vlastnosti ich vozidiel budú v blízkej budúcnosti upravené. TASR o tom informoval PR manažér Volkswagenu na Slovensku Marek Chovanec.

slovakia

left justify in out

Z interného vyhodnotenia vyplynulo, že z celkovo 11 miliónov vozidiel koncernu bude pri približne 5 miliónoch automobilov značky Volkswagen nevyhnutné realizovať servisné opatrenia. Tieto vozidlá určitých modelových rokov a modelov, napríklad Volkswagen Golf šiestej generácie, Volkswagen Passat siedmej generácie a Volkswagen Tiguan prvej generácie, sú vybavené naftovým motorom typu EA 189.

 

Koncern podľa Chovanca zdôrazňuje, že všetky predmetné vozidlá sú po technickej stránke bezpečné a pojazdné. Akčný plán predpokladá, že Volkswagen a ďalšie dotknuté značky v októbri predstavia príslušným orgánom technické riešenia a konštrukčné opatrenia.

 

Majitelia dotknutých vozidiel budú v najbližších týždňoch a mesiacoch informovaní. Všetky dotknuté značky koncernu vytvoria národné internetové stránky, na ktorých sa zákazníci budú môcť priebežne informovať o aktuálnom stave veci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies