Volkswagen prešetruje ďalšie naftové motory

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:21 • 2 min
Volkswagen prešetruje ďalšie naftové motory

BERLÍN - Spoločnosť Volkswagen (VW) skúma, či mohlo viac vozidiel mať nainštalovaný softvér, ktorý by mohol byť schopný skresľovať emisie naftových motorov.

slovakia

left justify in out

Potenciálne by sa tak mohli zvýšiť náklady spojené s emisným škandálom. Nemecká automobilka vo štvrtok informovala, že skúma staršie verzie najnovšieho naftového motora EA 288. Snaží sa zistiť, či sú tieto motory vybavené softvérom, ktorý dokáže rozpoznať testovanie motorov a obmedzovať toxické emisie, aby v testoch uspeli.

 

Neskôr však spoločnosť uviedla, že dve hlavné verzie motorov, s normami Euro 5 a Euro 6, neobsahujú ilegálny softvér. Znižuje sa tak pravdepodobnosť, že sa výrazne zvýši počet dotknutých motorov. V žiadnom zo svojich stanovísk spoločnosť VW neuviedla, ktoré verzie motorov EA 288 prešetruje. Taktiež neinformovala ani o tom, akého množstva motorov by sa to mohlo dotknúť.

 

Spoločnosť minulý mesiac vyhlásila, že ilegálny softvér by mohlo obsahovať 11 mil. vozidiel s naftovým motorom EA 189.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies