Volkswagen prerušuje výrobu vo viacerých európskych krajinách

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 14:09 • 2 min
Volkswagen prerušuje výrobu vo viacerých európskych krajinách

WOLFSBURG - Nemecký výrobca áut Volkswagen pozastaví produkciu vo väčšine závodov na dva týždne pre neistotu v oblasti dopytu po autách a pre neistotu v otázke subdodávok, ktorú vyvoláva šírenie koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Už tento týždeň 

Uviedol to generálny riaditeľ firmy Herbert Diess počas dnešného dňa. Vo väčšine závodov bude posledná pracovná zmena pred prerušením výroby v piatok. Šéf Volkswagenu uviedol, že rok 2020 je veľmi ťažký a pandémia koronavírusu predstavuje neznáme prevádzkové a finančné problémy.

 

 

Na juhu už bola výroba prerušená

Finančný riaditeľ Frank Witter v súvislosti s vplyvom šírenia koronavírusu na globálnu ekonomiku povedal, že nie je jasné, ako vážne a ako dlho to bude ovplyvňovať Volkswagen Group. "V súčasnosti je takmer nemožné urobiť spoľahlivú prognózu. Využívame všetky opatrenia na podporu našich zamestnancov a ich rodín a na stabilizáciu nášho podnikania," konštatoval. Volkswagen už prerušil výrobu v Španielsku.

 

 

Volkswagen
Za minulý rok Volkswagen dosiahol rast celkových tržieb o 7 percent na 252,6 mld. eur a čistý zisk sa zvýšil o 15 % na 14,02 mld. eur. Tržby koncernu Volkswagen za predaj osobných áut v minulom roku stúpli o 4,5 percenta na 88,4 mld. eur. Prevádzkový zisk pred zohľadnením jednorazových položiek sa zvýšil na úroveň 3,8 mld. eur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Patrick Reischer (@bngtr35),

 

Ostatné značky koncernu

Tržby značky Škoda vlani posilnili o 14,5 percenta na 19,8 mld. eur a Seat si v oblasti tržieb medziročne prilepšil o 12,7 percenta na 11,5 mld. eur. Tržby značky Bentley vzrástli o 35,1 percenta na 2,1 mld. eur a značky Porsche o 10,1 percenta na 26,1 mld. eur. Divízia Audi však evidovala pokles predaja na sumu 55,7 mld. eur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Porsche (@porsche),

 

Kamióny
Divízia komerčných vozidiel v roku 2019 dosiahla tržby takmer na úrovni predchádzajúceho roka, a to v objeme 11,5 mld. eur. Značka MAN evidovala rast predaja o 4,6 percenta na 12,7 mld. eur a Scania vykázala tržby v sume 13,9 mld. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona