Volkswagen predstavil v Berlíne nový, odľahčený Golf

NETKY.SK • 5 September 2012, 07:08 • 2 min
Volkswagen predstavil v Berlíne nový, odľahčený Golf

Volkswagen predstavil v Berlíne nový, odľahčený Golf - Doprava Nemecká automobilka Volkswagen predstavila dnes v Berlíne najnovšiu verziu svojho úspešného automobilu Golf, ktorý mal mať pôvodne premiéru neskôr tento mesiac na autosalóne v Paríži. Siedma g

slovakia

left justify in out

imgNemecká automobilka Volkswagen predstavila dnes v Berlíne najnovšiu verziu svojho úspešného automobilu Golf, ktorý mal mať pôvodne premiéru neskôr tento mesiac na autosalóne v Paríži.

Siedma generácia päťdverového modelu, ktorý sa vyrába od roku 1974, sa zvonka nezdá byť iná. Výrazne iné sú iba čelné svetlá, ktoré sú obdĺžnikové namiesto okrúhlych. Avšak trup, pohon a vnútrajšok majú úplne nový dizajn, informovala dnes automobilka.

Nový VW Golf, je o 100 kilogramov ľahší, čo prispelo k úspore spotreby o 23 percent. Ekonomickej spotrebe napomáhajú aj deaktivované valce či Štart-stop systém.

Benzínová verzia motora s výkonom 140 koní má spotrebu 4,8 litra na 100 kilometrov, naftový motor s výkonom 105 koní potom 3,8 litra na 100 km.

Sériová výroba prvého Golfu, ktorý navrhol Talian Giorgio Giugiaro, sa začala 29. marca 1974 vo wolfsburskom závode Volkswagenu. Tam začala automobilka vyrábať minulý mesiac aj nový Golf.

Zdroj: TASR/Associated Press, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona