Volkswagen pre podozrenie zo sprenevery obmedzí platy členov podnikových odborov

NETKY.SK • 22 December 2017, 19:37 • 2 min
Volkswagen pre podozrenie zo sprenevery obmedzí platy členov podnikových odborov

WOLFSBURG - Nemecký koncern Volkswagen vzhľadom na podozrenie zo sprenevery pre privysoké platby členom podnikových odborov vyvodzuje dôsledky.

slovakia

left justify in out

Vedenie rozhodlo o dočasnom obmedzení platov popredných zástupcov zamestnancov. Konkrétne to znamená, že 14 dlhoročných členov podnikovej rady, vrátane prezidenta Bernda Osterloha, budú výrazne menej zarábať. Samotný Osterloh pre nejasnú právnu situáciu požaduje nové zákony. Principiálne zmeny žiadajú aj Dolné Sasko ako druhý najväčší akcionár VW, a sektorové odborové združenie IG Metall, ktoré má zástupcov v správnej rade.

 

Základný plat Osterloha bol podľa vlastných údajov zhruba 200.000 eur ročne, po obmedzení sa zníži približne na 96.000 eur. V závislosti od výsledkov koncernu dostával bonusy a najvyšší ročný príjem dosiahol až 750.000 eur. Osterloh (61) stojí v čele podnikových odborov od roka 2005 a patrí medzi najvplyvnejšie osoby v koncerne.

 

Štátna prokuratúra v Braunschweigu od mája vyšetruje manažérov VW pre úvodné podozrenie zo sprenevery v súvislosti s platbami pre členov podnikových odborov. Vyšetrovatelia daňovej správy v polovici novembra preskúmali kancelárie vedenia koncernu. Vyšetrovanie nebolo zamerané proti Osterlohovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona