Volkswagen pre emisný škandál zníži odmeny za rok 2015

NETKY.SK • 22 December 2015, 06:30 • 2 min
Volkswagen pre emisný škandál zníži odmeny za rok 2015

BERLÍN/WOLFSBURG - Šéf Volkswagenu (VW) Matthias Müller sa z dôvodu emisného škandálu vyslovil za obmedzenie bonusov vrcholných manažérov v rámci celého koncernu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ide o odmeny za rok 2015. Je jasné, že si musíme utiahnuť opasky na všetkých úrovniach - od šéfov po tarifných zamestnancov. Aj v tomto prípade musí ísť vedenie spoločnosti príkladom," povedal Müller v rozhovore pre týždenník WirtschaftsWoche. To platí aj pre dcérske automobilky koncernu Audi a Porsche, ktoré generujú väčšinu jeho zisku. "Sme jedna rodina, a to platí pre dobré aj zlé časy." Müller nešpecifikoval, akej veľkej odmeny sa chystá vzdať on.

 

Predstavenstvo VW už vyhlásilo, že uvažuje o tom, že sa vzdá bonusov. Odmeny sa v rámci VW vypočítavajú na základe hospodárskych výsledkov koncernu. Vzhľadom na vysoké náklady spojené so škandálom okolo manipulácie s emisiami môže zisk koncernu za rok 2015 výrazne klesnúť.

 

Aj približne 120.000 zamestnancov pracujúcich podľa kolektívnej zmluvy sa zrejme bude musieť pre emisný škandál vzdať svojich odmien. To už ohlásil šéf podnikovej rady VW Bernd Osterloh.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies