Volkswagen potrebuje podľa Winterkorna súrne zvýšiť ziskovosť

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 15:03 • 2 min
Volkswagen potrebuje podľa Winterkorna súrne zvýšiť ziskovosť

BERLÍN - Volkswagen AG "súrne" potrebuje zvýšiť zisk pri výrobe osobných vozidiel svojej kľúčovej značky VW v záujme financovania budúcej expanzie.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu generálny riaditeľ Martin Winterkorn, čím zdôraznil nutnosť úsporných opatrení v najväčšej divízii skupiny Volkswagen. "Z krátkodobého hľadiska naliehavo potrebujeme väčšiu efektivitu a vyšší zisk," povedal Winterkorn v sídle automobilky vo Wolfsburgu na zhromaždení viac ako 20 tis. výrobných pracovníkov firmy.

 

Volkswagen už skôr prijal plán postupného znižovania nákladov svojej hlavnej divízie, a to až na sumu 5 mld. eur. ročne od roku 2017. Pri výrobe áut značky VW sa firme nedarí plniť strednodobý plán, ktorý ráta so ziskovou maržou prinajmenšom 6 %. Dôvodom sú fixné výrobné náklady a náklady na zamestnancov, ktoré sú podľa spoločnosti relatívne vysoké v porovnaní s japonskou automobilkou Toyota Motor Corp. Zisková marža pri výrobe Volkswagenov bola v roku 2013 na úrovni 2,9 %, pričom pri výrobe automobilov Toyota bola 8,8 %. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies