Volkswagen postaví v Číne nový závod na výrobu áut

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 10:03 • 2 min
Volkswagen postaví v Číne nový závod na výrobu áut

ŠANGHAJ - Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW) postaví v Číne nový závod na výrobu áut. V utorok o tom informoval hovorca spoločnosti. Ide tak o súčasť snáh skupiny prekonať konkurenčnú automobilku General Motors a stať sa najväčším zahraničným výrobcom áut na čínskom trhu.

slovakia

left justify in out

Továreň v meste Čchang-ša v centrálnej Číne s ročnou kapacitou 300 tis. vozidiel začne s produkciou v skoršej časti roku 2016, povedal hovorca čínskej časti VW pre tlačovú agentúru AFP. "Sme celkom blízko k oficiálnemu vyhláseniu. Myslím si, že to bude tento týždeň,“ povedal hovorca, odmietol však poskytnúť bližšie čísla o tejto investícii. Skupina VW dodala minulý rok svojim zákazníkom v Číne 2,81 mil. áut, zatiaľ čo americká automobilka GM predala na tomto trhu v sledovanom období 2,84 mil. áut. GM v neskoršej časti apríla informovala, že predstaví tento rok na čínskom trhu 17 nových alebo vylepšených modelov áut. Plánuje tiež postaviť nový závod na výrobu luxusných áut Cadillac v meste Šanghaj za 1,3 mld. USD. 

Na Slovensku VW pôsobí už viac ako 20 rokov prostredníctvom spoločnosti Volkswagen Slovakia. Tá od roku 1991 vyrobila už 3 mil. vozidiel a zamestnáva vyše 8 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Škoda Citigo, Seat Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2012 vyrobil viac ako 210 tis. vozidiel. Približne 99,8 % produkcie smeruje na export. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies