Volkswagen ponúkol zamestnancom amnestiu za detaily o emisných podvodoch

NETKY.SK • 13 November 2015, 00:10 • 2 min
Volkswagen ponúkol zamestnancom amnestiu za detaily o emisných podvodoch

WOLFSBURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) ponúkol do konca novembra "amnestiu" zamestnancom, ktorí interným vyšetrovateľom odhalia detaily o podvodoch s emisnými testami dieselových motorov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Táto výzva na spoluprácu s vyšetrovateľmi sa objavila na domácej, itranetovej stránke koncernu spolu so sľubom, že tí, ktorí pravdivo prezradia všetky podrobnosti o manipulácii s emisiami, neprídu o prácu a VW sa s nimi nebude ani súdiť. Ale môžu byť preradení na inú pozíciu. A VW v ozname dodáva, že nemá vplyv na oficiálne úrady, ktoré môžu začať proti vinníkom trestné stíhanie.

 

Ponuka platí do 30. novembra a vedenie firmy ju vraj predložilo v "záujme rýchleho objasnenia" celého škandálu, ktorý vyplával na povrch v septembri, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že nemecký koncern nainštaloval do vyše 480.000 dieselových áut v USA softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov áut s týmto softvérom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona