Volkswagen plánuje ďalšie úspory

NETKY.SK • 20 Október 2016, 14:45 • 2 min
Volkswagen plánuje ďalšie úspory

WOLFSBURG - Volkswagen plánuje ďalšie úspory. Do konca roka 2020 má kmeňová značka osobných áut VW znížiť ročné náklady o 3,7 miliardy eur. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

"Existuje číslo, sú to 3,7 miliardy eur do roku 2021," uviedla pre Reuters osoba oboznámená s rokovaniami o prestavbe koncernu. Aj druhý zdroj z Volkswagenu potvrdil, že týchto 3,7 miliardy eur sa má usporiť navyše k úspornému programu Future Tracks, ktorý bol spustený pred dvomi rokmi. Ten počítal so znížením ročných nákladov o 5 miliárd eur od roku 2017. Podľa zdrojov sa však z tohto programu zvýšenia efektivity podarila realizovať maximálne polovica. Z uvedených 3,7 miliardy eur sa majú 3 miliardy eur usporiť v Nemecku, zvyšok v zahraničných závodoch.

 

Úsporný program by mal pomôcť kmeňovej značke VW do roku 2020 dosiahnuť prevádzkovú renditu 4 %. O programe aktuálne rokuje vedenie a podniková rada. Manažment chce prisľúbiť nové investície len v prípade, že zamestnanci budú súhlasiť s úsporným plánom. Podniková rada naopak požaduje stanovenie konkrétnych záväzkov týkajúcich sa investícií a zamestnanosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona