Volkswagen otvoril v Stupave nástrojáreň za 4 mililióny

NETKY.SK • 28 Október 2014, 11:14 • 2 min
Volkswagen otvoril v Stupave nástrojáreň za 4 mililióny

BRATISLAVA – Spoločnosť Volkswagen (VW) Slovakia dnes slávnostne otvorila v Stupave nástrojáreň, ktorej vybudovanie si vyžiadalo investície vo výške 4 miliónov eur. V nástrojárni sa budú vyrábať nástroje a zariadenia pre automobilovú produkciu. Hala v Stupave má rozlohu približne 6000 m2.

slovakia

left justify in out

V novej nástrojárni VW zamestnáva 50 vysokokvalifikovaných zamestnancov a ďalší podporný personál. Produkčné portfólio závodu tvoria zváracie kliešte, manipulátory pre roboty, prípravky pre výrobné linky a prvky na ochranu zariadení. Dodávať sa budú do závodov koncernu Volkswagen v celom svete - zo Stupavy budú exportovať do závodov nielen v krajinách EÚ, ale aj do Číny, Indie či Mexika.

 

"Pre Volkswagen Slovakia je toto technologické centrum prihlásením sa k ďalšiemu pôsobeniu na Slovensku," konštatoval okrem iného predseda predstavenstva VW Slovakia Albrecht Reimold.

 

Otvorenie nového závodu Volkswagenu vníma Ministerstvo hospodárstva SR podľa slov riaditeľa kancelárie ministra hospodárstva SR Bruna Hromého veľmi pozitívne. "Bodaj by takýchto investícií pribúdalo, hlavne v iných kútoch Slovenska," doplnil Hromý.

 

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Škoda Citigo, SEAT Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies