Volkswagen očakáva v Číne ďalší rast

NETKY.SK • 19 Október 2015, 13:03 • 2 min
Volkswagen očakáva v Číne ďalší rast

FRANKFURT - Skupina Volkswagen (VW) naďalej počíta s upevňovaním podielu na čínskom trhu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v pondelok šéf zastúpenia VW v Číne Jochem Heizmann. Potvrdil tiež, že výhľad pre Čínu v štvrtom kvartáli tohto roka považuje za pozitívny. V reakcii na emisný škandál VW tento mesiac oznámil, že investície do nových modelov, technológií a výrobných prevádzok bude do roku 2019 znižovať tempom 1 mld. eur ročne.


V Číne však koncern plánuje rozširovať produktové portfólio, potvrdil Heizmann. V krajine, ktorá je najväčším automobilovým trhom na svete, VW v súčasnosti ponúka 148 modelov. V portfóliu má autá nižšej strednej triedy, športovo-úžitkové vozidlá, aj luxusné limuzíny. Minulý mesiac koncern evidoval v Číne pokles predaja o 0,8 %. Celkovo sa však čínsky automobilový trh v septembri po piatich mesiacoch poklesu vrátili k rastu.


Koncom septembra skupina Volkswagen priznala, že približne 11 mil. vozidiel na svete má nainštalovaný program falšujúci emisné testy. Škandál zrazil trhovú hodnotu firmy zhruba o tretinu a prinútil k odchodu jej bývalého riaditeľa Martina Winterkorna. Vyšetrovanie kauzy sa z USA rozšírilo na krajiny v rôznych častiach sveta a zaoberá sa ňou aj Európska komisia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies