Volkswagen očakáva nárast výroby modulovaných vozidiel

NETKY.SK • 8 September 2013, 13:27 • 2 min
Volkswagen očakáva nárast výroby modulovaných vozidiel

FRANKFURT - Uviedol to finančný riaditeľ spoločnosti Volkswagen Hans Dieter Pötsch.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilka Volkswagen očakáva, že výroba automobilov založených na modulovej platforme MQB v budúcom roku stúpne. Uviedol to finančný riaditeľ spoločnosti Volkswagen Hans Dieter Pötsch. Platformu MQB vyvíja spoločnosť Volkswagen od roku 2007 a umožní spoločnosti Volkswagen zdieľať viaceré komponenty medzi rôznymi modelmi a motormi.

"Tento rok bude pravdepodobne počet vyrobených vozidiel na základe MQB nižší ako jeden milión," povedal Pötsch. "Toto číslo... by v roku 2014 malo byť vo výške takmer dvoch miliónov kusov. V roku 2016 by predpokladaný počet týchto vozidiel mal byť štyri milióny," dodal Pötsch. Zároveň uviedol, že slabý dopyt po automobiloch je impulzom pre spoločnosť Volkswagen, aby znížila a odložila niektoré investície. Tie sa však priamo nedotýkajú produktovej sféry. 

Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a.s. pôsobí na Slovensku už viac ako 21 rokov. Od roku 1991 vyrobila viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies