Volkswagen nevylučuje, že akcionárom nevyplatí dividendy

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:35 • 2 min
Volkswagen nevylučuje, že akcionárom nevyplatí dividendy

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen, ktorá zápasí s dôsledkami emisného škandálu, nevylučuje, že za minulý rok akcionárom nevyplatí dividendy. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ako pre agentúru povedal nemenovaný člen dozornej rady VW, aj keď konečné rozhodnutie zatiaľ nepadlo, je možné, že akcionári sa vyplatenia dividend za rok 2015 nedočkajú. Vedenie automobilky sa k informáciám zatiaľ nevyjadrilo. Hovorca firmy uviedol len toľko, že výsledky hospodárenia za minulý rok plánuje spoločnosť oznámiť 28. apríla.

 

V minulosti bol Volkswagen k svojim akcionárom štedrý. Za rok 2014 vyplatil za prioritnú akciu dividendu na úrovni 4,86 eura a kmeňovú akciu 4,80 eura.

 

V súčasnosti však automobilka zápasí s rozsiahlym škandálom po tom, ako v polovici septembra americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že firma zavádzala pri emisných testoch vozidiel s naftovým motorom. Volkswagen tak bude potrebovať veľký balík peňazí pre urovnanie žalôb zo strany zákazníkov a pokuty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies