Volkswagen neráta s dodatočnými nákladmi, na úpravy áut by mali stačiť rezervy

NETKY.SK • 12 Január 2016, 09:15 • 2 min
Volkswagen neráta s dodatočnými nákladmi, na úpravy áut by mali stačiť rezervy

DETROIT - Spoločnosť Volkswagen (VW) neočakáva v súvislosti s úpravami áut v USA dodatočné náklady. V pondelok to uviedol šéf spoločnosti VW Matthias Müller.

slovakia

left justify in out

"Na proces opráv sme pripravili 6,7 mld. eur pre všetky autá celosvetovo. Malo by to byť dosť,“ povedal. Ešte v nedeľu potvrdil práve Müller, že automobilka navrhne americkým orgánom použitie nového katalyzátora, ktorým by sa mohlo upraviť 430 tisíc vozidiel, ktoré skresľujú výsledky emisných testov.

 

Šéf VW sa v stredu stretne s Ginou McCarthyovou z Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA) a predstaví jej návrh, ktorý pripravila automobilka. Müller poznamenal, že predstavitelia automobilky sa tešia na stredajšie rokovania s tým, že v uplynulých týždňoch nastal v rozhovoroch s EPA veľký pokrok. "Dúfame, že naša ponuka technických riešení a časových návrhov bude v dohľadnom čase prijatá,“ povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona