Volkswagen na facebooku ponúka 500 áut zadarmo, ide však o podvrh

NETKY.SK • 21 Október 2015, 17:53 • 2 min
Volkswagen na facebooku ponúka 500 áut zadarmo, ide však o podvrh

BRATISLAVA – Na facebookovej stránke Volkswagen Slovensko sa objavila lákavá ponuka. Podľa nej nemecká automobilka na Slovensku rozdá 500 áut Volkswagen Jetta zadarmo.

slovakia

left justify in out

„Ako iste viete, EPA začiatkom tohto mesiaca odhalila, že VW predáva autá so štvorvalcovými dieselovými motormi, ktoré sú vybavené tzv. sabotážnym softvérom. Ten dokáže odhaliť, že vozidlo sa podrobuje oficiálnemu testovaniu emisií a naplno zapne všetky kontrolné mechanizmy. Počas normálnej prevádzky však softvér obmedzí ich funkciu, v dôsledku čoho oxidy dusíka až 40-násobne prevyšujú limitné hodnoty,“ píše sa na stránke Volkswagen Slovensko.

 

„Závody v strednej Európe však mali v čase zistenia nedostatku na odbyt vyše 500 ks nepredaných automobilov Jetta, ktoré nespĺňali požadované normy. V záujme minimalizácie nepriaznivých finančných odpadov sme boli nútení na vlastné náklady vykonať reverznú implifikáciu vyrobených motorov,“ dodáva veľmi presvedčivo znejúca ponuka.

 

„Žiaľ, trh, pre ktorý boli tieto automobily určené, neprijal tieto opatrenia pozitívne a z dôvodu masovej mediálnej antikampane ich neprevzal. Z tohto dôvodu je pre našu spoločnosť výhodnejšie naskladnené automobily rozdať, ako by sme mali platiť náklady na ich elimináciu. Predmetné automobily sú na základe vyššie uvedených úprav v bezchybnom stave a vyhovujú prísnym normám EÚ,“ píše sa na facebookovej stránke.

 

 

 

ROZDÁVAME 500 AUTOMOBILOV!!! VW JETTA (modelový ročník 2009 - 2015):Ako iste viete, EPA začiatkom tohto mesiaca...

Posted by Volkswagen Slovensko on Monday, October 19, 2015

 

Netky.sk sa skontaktovali s hovorcom spoločnosti Volkswagen Slovakia Vladimírom Machalíkom, ktorý zdôraznil, že bratislavský závod nemá nič dočinenia s predajom vozidiel, za ten sú zodpovední importéri. „Volkswagen Slovakia sa od ponuky dištancuje a aktuálne zvažujeme právne kroky,“ povedal pre netky.sk Machalík, ktorý dodal: „Volkswagen Slovakia autá vyrába, nepredáva ich.“

 

Na facebooku sa dá veľmi jednoducho zistiť, že stránka Volkswagen Slovensko bola založená len pred niekoľkými dňami. Ich príspevok sa však po internete šíri rýchlosťou blesku. V Čase písania tohto článku mal už takmer 12500 zdieľaní.

 

Slovenský závod za prvý polrok vyrobil 202 778 automobilov. V martinskom sa vyrobilo 17,8 milióna komponentov, v Stupave 11 600 zariadení pre výrobné linky závodov koncernu Volkswagen v krajinách Európskej únie, Číne, Indii, či Mexiku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies