Volkswagen môže vyjsť spor s dodávateľmi draho

NETKY.SK • 21 August 2016, 12:38 • 2 min
Volkswagen môže vyjsť spor s dodávateľmi draho

WOLFSBURG - Volkswagen (VW) môže vyjsť spor s dvoma dodávateľmi draho.

slovakia

left justify in out

Celkovo ho môže stáť niekoľko stoviek miliónov eur. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Automobilový expert Ferdinand Dudenhöffer povedal pre denník Ruhr Nachrichten, že VW hrozí zníženie zisku "vo vysokom trojcifernom miliónovom pásme". Takéto zastavenie dodávok však tiež znamená stratu dôvery všetkých výrobcov v odvetví. "Niečo takéto sa robí skutočne len v najvyššej núdzi."

 

Dudenhöffer upozornil, že VW nie je na takéto niečo pripravený. "Ostatné svetové automobilky majú prinajmenšom dvoch dodávateľov pre takéto diely."

 

VW hrozí obom dodávateľským firmám Car Trim a ES Automobilguss pokutami a ďalšími súdnymi opatreniami a chce ich prinútiť, aby obnovili dodávky. Z dôvodu chýbajúcich dielov automobilka zastaví produkciu modelu Golf vo svojom kmeňovom závode vo Wolfsburgu. VW podľa aktuálnych informácií skráti pracovnú dobu v piatich závodoch celkovo vyše 20.000 zamestnancom.

 

Car Trim dodáva poťahy sedadiel a ES Automobilguss prevodové skrine. Obe spoločnosti patria ku skupine Prevent so sídlom v Slovinsku. Firmy odmietajú vinu za spor s Volkswagenom a obviňujú koncern zo zneužívania moci na ich úkor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies