Volkswagen možno tiež bude platiť za zlyhané prevzatie zo strany Porsche

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 07:11 • 2 min
Volkswagen možno tiež bude platiť za zlyhané prevzatie zo strany Porsche

Volkswagen možno tiež bude platiť za zlyhané prevzatie zo strany Porsche

slovakia

left justify in out

img

Investičné fondy požadujú miliardovú náhradu aj od Volkswagenu pre zlyhané prevzatie automobilkou Porsche. Mníchovská advokátska kancelária CLLB, ktorá zastupuje niekoľko tuctov fondov, už ohlásila, že od Porsche Automobil Holding SE požaduje náhrady škôd v celkovej výške 2,4 miliardy eur. Kancelária teraz rozšíri svoje požiadavky aj na Volkswagen, uviedol pre internetový portál spiegel.de advokát Franz Braun.
      "Predložíme Volkswagenu požiadavku na náhradu škôd vo výške 2,4 miliardy eur," povedal Braun. Investorov totiž nezavádzalo iba Porsche, keď firma až do 26. októbra popierala, že sa usiluje vo Volskwagene získať až 75-% podiel. Za to isté možno požadovať zodpovednosť aj od Volskwagenu. Vtedajší šéf Porsche Wendelin Wiedeking rovnako ako spoluvlastník Porsche Ferdinand Piëch boli v tom čase členmi dozornej rady Volskwagenu, preto sa dá predpokladať, že wolfsburgský koncern vedel o zámeroch Porsche.
      Podľa paragrafu 15 nemeckého zákona o cenných papieroch je firma povinná zverejniť všetky dôležité informácie, ktoré sa jej bezprostredne týkajú. Braun preto tvrdí, že Volkswagen mal zverejniť, že Porsche má záujem o získanie 75-% podielu. Nie je však isté, či kancelária môže na základe tejto argumentácie vymáhať od Volkswagenu náhradu škôd.
      Prípad teraz vyšetruje štuttgartská prokuratúra. Medziiným chce zistiť, či Porsche sledovalo plán väčšinového prevzatia Volkswagenu už pred 26. októbrom 2008.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona