Volkswagen mal prvú poruchu japonského airbagu v USA

NETKY.SK • 18 August 2015, 11:50 • 2 min
Volkswagen mal prvú poruchu japonského airbagu v USA

WOLFSBURG/TOKIO - Autokoncern Volkswagen (VW) nemal doteraz zlú skúsenosť s airbagmi od japonského výrobcu Takata. Informuje DPA. Ale teraz aj Wolfsburgčania vyšetrujú poruchu na jednom z nich.

slovakia

left justify in out

V Spojených štátoch sa na Passate uvoľnil bočný airbag a jeho kovové časti preleteli vozidlom. Nikoho však nezranili.

Japonský výrobca spolu s pracovníkmi amerického úradu pre bezpečnosť cestnej premávky skúma, či sa rovnaká porucha môže vyskytnúť aj na jeho ďalších rovnakých výrobkoch. "Doteraz sa takýto prípad vyskytol po prvýkrát," uviedol dnes hovorca VW vo Wolfsburgu.

 

VW doposiaľ vždy konštatoval, že sa ho funkčné poruchy airbagov od firmy Takata netýkajú. "S prednými airbagmi nemáme nijaké problémy," dodal hovorca. Iné početné automobilky mali s nimi zlé skúsenosti najmä v Spojených štátoch. Zvolávali ich do servisov, lebo v niektorých prípadoch pri ich samovoľnom uvoľnení dochádzalo k zraneniam a usmrteniam cestujúcich kovovými súčasťami prístroja.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies