Volkswagen má záujem o kúpu značky Alfa Romeo

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:16 • 2 min
Volkswagen má záujem o kúpu značky Alfa Romeo

Volkswagen má záujem o kúpu značky Alfa Romeo

slovakia

left justify in out

img

Vedenie nemeckej automobilky Volkswagen (VW) má záujem o akvizíciu značky Alfa Romeo, ak by sa Fiat rozhodol ju predať. Uviedol to nemecký týždenník Automobilwoche.    
      "Alfa je celosvetovo uznávaná značka s veľkou tradíciou," citoval týždenník "vysokopostaveného" predstaviteľa VW. "Ak budú chcieť takýto poklad ponúknuť na predaj, nesmieme príliš dlho váhať," dodal.
      Fiat však zatiaľ o predaji Alfa Romeo neuvažuje. "Výkonný riaditeľ Sergio Marchionne už skôr povedal, že firma nemá v pláne predávať značku Alfa Romeo," uviedol dnes hovorca Fiatu. Volkswagen sa k reakcii Talianov nevyjadril.
      VW je analytikmi považovaný za najúspešnejšiu multiznačkovú automobilku na svete. Šéf firmy Ferdinand Piech plánuje rozšíriť počet značiek z 10 na 12 a podľa viacerých analytikov by to mohla byť práve Alfa Romeo, keďže minulý mesiac nemecká spoločnosť kúpila dizajnérsku firmu Italdesign Giugiaro. Tá sa podieľala aj na vzhľade modelu Alfa Romeo Brera.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies