Volkswagen má v tomto roku šancu na rast, tvrdí jeho šéf

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 13:09 • 2 min
Volkswagen má v tomto roku šancu na rast, tvrdí jeho šéf

WOLFSBURG - Nemecká automobilka Volkswagen má šancu dosiahnuť v tomto roku slušný prevádzkový rast, hoci zápasí s emisným škandálom.

slovakia

left justify in out

Povedal to vo štvrtok generálny riaditeľ firmy Matthias Müller. Redukcia nákladov v najväčšej európskej automobilke je "v plnom prúde" na úrovni jednotlivých značiek aj v rámci skupiny, povedal Müller a opätovne potvrdil plán firmy dosiahnuť v tomto roku prevádzkovú maržu vo výške 5 až 6 %.


VW za minulý rok vykázal prevádzkovú stratu 4,1 mld. eur, keďže vytvoril rezervu v sume 16,2 mld. eur s cieľom uhradiť náklady emisného škandálu. Prevádzkový zisk hlavnej značky VW vlani klesol o 15 % na 2,1 mld. eur. VW končí s výrobou neziskových modelov, zjednodušuje vývoj nových modelov a ruší stovky dočasných pracovných miest.


Volkswagen ďalej vo štvrtok informoval, že plánuje dvanástim terajším a bývalým členom vedenia za minulý rok vyplatiť odmeny v sume 63,24 mil. eur. Spoločnosť pozastavila vyplácanie časti odmien, ale uhradí ich neskôr, ak sa naplnia niektoré kritériá v oblasti výsledkov, vrátane zotavenia hodnoty akcií. Generálny riaditeľ Müller má za minulý rok sľúbený celkový plat 4,76 mil. eur, pričom sa odložilo vyplatenie 880 522 eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies