Volkswagen má najväčší podiel na poľskom automobilovom trhu

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 14:57 • 2 min
Volkswagen má najväčší podiel na poľskom automobilovom trhu

VARŠAVA - Prakticky jeden z troch novozaregistrovaných automobilov v Poľsku bol v 1. polovici 2018 jednou zo značiek poľskej divízie nemeckého koncernu Volkswagen - Volkswagen Group Poland (VGP). Informovala o tom agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Najväčší nárast počtu registrácií v tomto období, medziročne o 26 %, zaznamenal dcérska značka koncernu Porsche. Poľská divízia VGP tak zostáva najväčším dodávateľom nových automobilov v krajine a má 29,2-% podiel na trhu.

Volkswagen Group Poland pre agentúru PAP uviedla, že počet jej predaných áut v Poľsku sa v prvej polovici roka zvýšil o 16,4 %. Každá zo značiek VGP (Volkswagen, Audi, Seat, Škoda a Porsche) zaznamenala dvojciferný nárast odbytu, z toho najstrmší už spomínané Porsche.

 

Celkovo poľské úrady zaregistrovali v 1. polroku 79.879 nových áut z produkcie koncernu Volkswagen. To je o 11.269 vozidiel viac ako v rovnakom období minulého roka. Podľa údajov poskytnutých VGP je Škoda Fabia najpredávanejším mestským vozidlom, zatiaľ čo Škoda Octavia je lídrom v kategórii kompaktných vozidiel a Volkswagen Passat je najlepší v segmente D. Na druhej strane Volkswagen T6 je najpredávanejším úžitkovým vozidlom v Poľsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies