Volkswagen má "komplexný" plán ako napraviť emisný škandál

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:13 • 2 min
Volkswagen má "komplexný" plán ako napraviť emisný škandál

BERLÍN - Nemecký koncern Volkswagen (VW) vypracoval "komplexný" plán s cieľom zabezpečiť, aby dieselové modely spĺňali emisné štandardy. Na stretnutí s najvyššími manažérmi v centrále koncernu vo Wolfsburgu to uviedol v pondelok nový generálny riaditeľ skupiny Matthias Müller.

slovakia

left justify in out

Zákazníkov má spoločnosť oboznámiť s plánom "v najbližších dňoch" a technické riešenie nápravy motorov s nainštalovaným podvodným softvérom predstaví v októbri. Vlajková značka VW v budúcnosti získa v rámci koncernu "rovnako nezávislú" pozíciu ako divízie luxusných áut Audi a Porsche, uviedol ďalej Müller podľa textu prejavu, ktorý získala v utorok agentúra Reuters.

 

Podľa zistení amerických regulačných úradov skupina Volkswagen inštalovala do niektorých dieselových modelov softvér, ktorý pri bežnej prevádzke vypína kontrolu emisií a systém aktivuje v okamihu, keď je vozidlo testované na emisie. Autá tak môžu až 40-násobne prekračovať zákonné limity na vypúšťanie škodlivých látok do ovzdušia.

 

Vyšetrovanie kauzy sa medzitým rozšírilo na ďalšie krajiny a zaoberá sa ňou aj Európska komisia. V reakcii na škandál minulý týždeň odstúpil generálny riaditeľ skupiny Volkswagen Martin Winterkorn. Toho už nemecká prokuratúra vyšetruje pre podozrenie z účasti na podvode s emisnými testami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies