Volkswagen dostal v Južnej Kórei rekordnú pokutu za klamlivú reklamu

NETKY.SK • 7 December 2016, 14:45 • 2 min
Volkswagen dostal v Južnej Kórei rekordnú pokutu za klamlivú reklamu

SOUL - Juhokórejský regulačný úrad FTC pre férové podnikanie udelil miestnej divízii Volkswagenu pokutu vo výške 37,3 miliardy KRW (29,71 milióna eur) pre klamlivú reklamu. Úrad dodal, že podá žalobu na 5 terajších a bývalých zamestnancov firmy.

slovakia

left justify in out

FTC podľa lokálnych médií udelil pokutu spoločnosti Audi Volkswagen Korea, pretože v reklame tvrdila, že jej vozidlá sú v súlade s európskymi emisnými normami a že jej dieselové autá sú ekologické. Navyše klamala o spotrebe áut. Pokuta je najvyššou, ktorú FTC udelila za klamlivú reklamu.

 

Volkswagen priznal, že do 11 miliónov svojich vozidiel po celom svete nainštaloval softvér na podvádzanie pri emisných testoch. Juhokórejské úrady zareagovali na škandál tým, že spustili vyšetrovanie viac než 12 zahraničných automobiliek, a v auguste zakázali predaj takmer všetkých modelov Volkswagenu.

(1 EUR = 1255,21 KRW)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies