Volkswagen dosiahol pokrok pri riešení škandálu vozidiel s 3-litrovým motorom

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:15 • 2 min
Volkswagen dosiahol pokrok pri riešení škandálu vozidiel s 3-litrovým motorom

NEW YORK - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) dosiahla v USA pokrok pri riešení emisného škandálu. Týka sa to majiteľov áut s trojlitrovým dieselovým motorom. Uviedol to dnes sudca Charles Breyer. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sudca Breyer, ktorý rieši emisnú kauzu Volkswagenu, dnes skonštatoval, že automobilka dosiahla "značný pokrok", preto je "veľmi optimistický" a verí, že vyriešenie problémov je na dosah.

 

Breyer určil automobilke nový termín. Do 1. decembra mu má predložiť plán zvolávania 85.000 vozidiel s trojlitrovým dieselovým motorom vybaveným nelegálnym softvérom, ktorý musí upraviť, aby spĺňal emisné normy.

 

VW už dosiahol dohodu o odškodnení majiteľov 475.000 áut s dvojlitrovým motorom v USA, ktoré automobilku vyjde na takmer 15 miliárd USD (13,56 miliardy eur).

 

Volkswagenom vlani otriasol najväčší škandál v histórii firmy. Koncern sa minulý rok v septembri pod tlakom amerických úradov priznal, že do dieselových vozidiel nainštaloval softvér, ktorý mu umožnil manipulovať s emisiami a počas testovania zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov takýchto vozidiel, z toho približne 8,5 milióna v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies