Volkswagen dosiahol dohodu so subdodávateľmi

NETKY.SK • 23 August 2016, 12:43 • 2 min
Volkswagen dosiahol dohodu so subdodávateľmi

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen dosiahla dohodu so svojimi subdodávateľmi v spore, ktorý výrobcu áut donútil prerušiť výrobu niektorých modelov.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry DPA Volkswagen informoval, že subdodávatelia rýchlo obnovia svoje dodávky. Automobilka však nezverejnila žiadne ďalšie podrobnosti. Volkswagen ešte minulý týždeň uviedol, že musí prerušiť výrobu Golfov a Passatov v závodoch Wolfsburg a Emden, pretože nedostáva dielce od subdodávateľov.

 

Išlo o dôsledok sporu medzi Volkswagenom a firmami ES Automobilguss a Car Trim, ktoré mu dodávajú dielce pre prevodovky a poťahy na sedadlá. V pondelok Volkswagen uviedol, že približne 27 700 zamestnancov v jeho šiestich závodoch v Nemecku musí mať skrátený pracovný čas. Od štvrtka bol skrátený pracovný čas v závode Emden, od pondelka sa skrátil aj v závodoch Wolfsburg, Zwickau a Braunschweig. Automobilka v pondelok informovala, že ráta aj s obmedzením výroby v Salzgitteri a v Kasseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies