Volkswagen dosiahne prvý efekt zo získania Scanie už v tomto roku

NETKY.SK • 21 September 2014, 14:26 • 2 min
Volkswagen dosiahne prvý efekt zo získania Scanie už v tomto roku

MNÍCHOV - Úplné prevzatie Scanie, švédskeho výrobcu nákladných vozidiel, koncernom Volkswagen (VW), ku ktorému došlo začiatkom leta za takmer 7 miliárd eur, má priniesť vysoké úspory až v nasledujúcich rokoch, keď sa rozvinie jej spolupráca s dcérou koncernu MAN v Mníchove.

slovakia

left justify in out

Portál manager magazin (mm) informuje, že synergický efekt oboch fabrík vyrábajúcich nákladné autá predstaví vedenie VW na veľtrhu IAA úžitkových vozidiel, ktorý sa uskutoční od 25.9. do 2.10. v Hannoveri.
     

Partnerom Scanie a MAN sa stane aj divízia úžitkových vozidiel VWN. Už tento rok má priniesť úsporu nákladov vo výške 200 miliónov eur.
     

Pokiaľ nemal Volkswagen Scaniu úplne pod kontrolou, nemohol rozvíjať operatívnu spoluprácu medzi dcérami navzájom a medzi dcérami a svojou centrálou.
     

Synergický efekt ovládnutia švédskeho výrobcu nákladných vozidiel a autobusov sa v koncerne začne prejavovať od roku 2016. Kooperácia vo vývoji a výrobe prevodoviek, spoločný nákup materiálu a subdodávok, ako aj zefektívnenie vývoja má prinášať úspory 650 miliónov eur ročne. Ale cieľová suma sa dosiahne za 10 až 15 rokov.
     

Výroba nákladných vozidiel nie je taká efektívna ako osobných. Nákladiakov a autobusov sa predáva ročne pomerne málo, ich vývoj trvá dlhšie a náklady na výskum a vývoj bývajú spravidla vyššie. Návratnosť týchto investícií zostáva zdĺhavá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona