Volkswagen dáva prednosť hybridnému pohonu pred elektrickým motorom

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 16:17 • 2 min
Volkswagen dáva prednosť hybridnému pohonu pred elektrickým motorom

WOLFSBURG - Súkromné osoby sa podľa šéfa správnej rady Wolkswagenu Martina Winterkorna v dohľadnom čase budú iba zriedka rozhodovať pre kúpu auta len s elektrickým pohonom. DPA informuje s odvolaním sa na jeho interview v dnešnom vydaní týždenníka Automobilwoche, že sa také vozidlá ako E-Up a E-Golf budú spočiatku využívať len občas, prípadne sa budú dostávať do dopravných parkov.

slovakia

left justify in out

Nízky záujem o elektroautá bude súvisieť s ich podstatne vyššou cenou voči autám s klasickým motorom a s nízkym akčným rádiom. Volkswagen sa zameriava na stratégiu osobných áut s hybridným pohonom. Jej prototypom je vozidlo so spotrebou nafty jeden liter na 100 km, model XL1. Vozidlo má batérie a malý dieselový motor. Koncern ho môže už onedlho zaradiť do veľkosériovej výroby. Winterkorn označil malé auto Up za ďalšieho kandidáta na hybridný pohon, ktorý bude vychádzať z modelu XL1. Jeho spotreba paliva na 100 km by mala dosiahnuť asi 1,5 litra. V koncerne sa venuje zámeru veľmi veľká pozornosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies